ВелоІндастріал: подорож серед металевих гігантів


Ні для кого не секрет, що Україна індустріально-аграрна країна, основним промислом якої є видобуток корисних копалин. При цьому основне виробництво зосереджене у західній та південно-західній частині України, де знаходиться більша частина усіх шахт та кар’єрів. Для пересічного громадянина ці об’єкти не представляють ніякої цінності і тому ними не цікавляться. Проте і на, здавалося б, нічим не примітній промисловій зоні є місцини, які здатні привернути увагу людей захоплених усім новим та незвичайним.

Дізнавшись про закриті кар’єри із збереженою на них технікою, яка вражає своїми масштаби та конструкцією було вирішено відвідати ці місця та на власні очі роздивитися покинутих металевих гігантів. І мушу зазначити, що воно було того варте. 
Величезні кар’єри глибиною до 120 метрів захоплюють подих, а чудернацької форми озера милують око різноманіттям своїх вод. Більш того, вражає довершене поєднання праці людини та природи, які разом створюють неймовірно красиві пейзажі. 
 
 
 
 
 
 
Досить гармонічно виглядають і величезні машини по переробці ґрунту, очищення корисних копалин від домішок та довжелезні конвеєри, які доставляли тонни цінного вантажу від одного сталевого гіганта до іншого. Ці ще досить недавно гамірні механізми виконували важку роботу, а тепер мовчазно стоять наче тіні давно забутих літ ...
 
Окрім металевих гігантів також був знайдений покинутий парк машин для перевезення корисних копалин, в якому переважну більшість складали величезні БЄЛАЗи, єдине колесо якого заввишки перевершує зріст середньо-статичний зріст людини. Вигляд напіврозібраних велетнів навіює смуток, оскільки ці вантажівки, як і раніше згадані механізми, приречені на забуття, забуття частинки здобутків нашого народу...

Немає коментарів:

Дописати коментар